неделя, 18 август 2013 г.

Печено свинско месо с марината

Продукти:
1 кг. месо по избор - пължоли или късчта свинско месо
за маринатата:
около 2 с.л. мед
около 1/2 к.ч олио
около 1/2 к.ч червено вино
около 2 с.л горчица
около 2 с.л соев сос
1 ч.л. подправка Котани за пържоли- Подправка Котани за пържоли или Марината за пържоли, която и да изберета няма да сбъркате.
Всички продукти са приблизителни и пожелание може да ги увеличите или намалите според вкуса ви.

Приготвяне:
Всички продукти за маринатата се смесват. Наредете месото в тавичка. Едън съвет - сложете фолио на дъното на тавата, така че да покрива и стените й. След това сложете месото и го залейте с маринатата. Сложете фолио и върху тавата.  Имате два варианта: 1) може да сложите месето в хладилника за през нощта или да го приготвите от сутринта и да го изпечете вечерта. и 2) Може да сложите да печете месото веднага след като го залеете. Печете около час след като  заври маринатата. Махнете фолиото, за да придобие месото коричка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар